Vállalkozásunk 2011-ben fejlesztést hajtott végre. A „régi orosz” technikát lecseréltük egy új, a mai igényeknek megfelelő 100 méter mélységkapacitású, kis helyigényű, csendes, elektromos hajtású, vízöblítéses technológiájú kútfúrógépre. A berendezés 2,7 méter hosszú, 1.7 méter széles, súlya, szerszámok nélkül: 1660 kg.

Kútfúrógépnek 380 Volt (min.: 3×16 Amper) szükséges a működéséhez. Ha ez nem áll rendelkezésre, akkor áramfejlesztővel oldjuk meg a fúráshoz szükséges áramellátást.

A 2007. évtől kezdődően az általunk létrehozott vízkutakat csak külön erre a célra gyártott speciális kék színű béléscsővel, és gyári szűrőzéssel készítjük el! A kút kiképzéséhez használt béléscsöveinket egy hazai beszállítónk a GWE Budafilter Kft. gyártja.

Kútfúrásnál fontos szem előtt tartani!

Sajnos egyre gyakrabban találkozunk olyan ügyfelekkel, akik panaszkodnak a már meglévő „kútra”, ami általában 110-125 mm átmérőjű lefolyócsőből készült, de problémái vannak vele.

Általában a főbb problémák:

  • Nem ad, vagy kevés víz van benne.
  • Van víz, de nagyon homokos.
  • Nem tudják kiszedni a „kútból” a szivattyút.

Ezekre a“kutakra” jellemző, hogy általában a lyuk talpa nincs lezárva, illetve a szűrőzés abból áll, hogy 1-2 mm-es réseket vágnak a szürke PVC vagy a narancssárga KG cső oldalára kézzel, és így rakják le az amúgy is kicsire fúrt lyukba, kavicsolás nélkül. Esetleg némely állkútfúrók ragasztanak rá egy nylon csíkot, mondván ez köpenyként megállja majd a helyét.

Összesítve: fúrnak egy lyukat, erőltetnek bele egy agyonhasogatott, csövet aminek az alján van egy kis víz, egy kis homok, valamint iszap, és ezt fizettetik ki Önökkel, 3-5 ezer forintos méterárral. Ezekből a „kutakból” a víz nem termelhető ki homokolás nélkül.

A szivattyú homokos vizet szív, ezáltal hamar elkopik, elromlik. A „kút” alja feltöltődik homokkal, iszappal, végső esetben még a szivattyút sem lehet kivenni. Megoldás, egy új, szakszerűen kiképzett vízkút! Keressen Bennünket bizalommal, ha egy minőségi, szakszerű kutat szeretne!

partnereink